Klaaar

Nu är jag helt klar med projektet mitt. Har bara projektrapporten att skriva.
Jag hade ju tänk göra polaroidlayouten med dödssynderna direkt i photoshop och skriva ut dem på fotopapper för att sen sätta dem i pärmen. Sen kom jag på att jag inte ville håla i fotopappret. Då kom jag på att om jag köpte svart bakgrundspapper (sånt papper som finns i fotoböcker) så kan jag limma fast hela sidan på den (för det svarta bakgrundspappret är redan hålat). Men sen kom jag på att det kändes konstigt att limma fast hela A4:at med dödssyndspolaroiderna på ett svart papper. Då kom jag på att jag kunde skriva ut polaroiderna och sen skära ut dem och limma fast dem, på samma sätt som jag hade tänk sätta dem i layouten.
Så det sista jag gjorde var att köpa en skalpell, fototejp och svart fotobokspapper. Jag skrev ut alla polaroiderna och skar ut dem en och en. Sen satte jag fast dem med fototejp på det svarta pappret. Och nu är jag klar.
Som sagt har jag bara rapporten kvar, plus att jag ska gå till Jocke birektor och visa mina kvitton så jag får ut mina stipendiumpengar!

Fanar, ska jag ta med hela pärmen till dig så du får se?

Börjar närma mig slutet

Nu har jag fotat och redigerat alla dödssynder. Känns bra.
Lägger upp ett original och en omgjord version av de två dödssynder jag fotade senast.
På vällust har jag lagt till blå ögonskugga, samt gjort hennes nattlinne blått (eftersom vällust är ljusblå). Har som vanligt höjt kontrasterna och gjort hennes hud (& håret) vitare.
På frosseri har jag gjort tröjan organde för det är frosseris färg. Gjorde hennes naglar också i en annan mörkare orange. Samma sak där med kontrasten och det vita.


Har också börjat sätta in bilderna i polaroidramar, som jag gjort själv. Fick lite hjälp av Gustav med detta, men nu har jag lärt mig så jag kan göra det helt själv. Har gjort en polaroidlayout som jag använder när jag ska sätta in synderna i dem.
Antar att jag ska förklara hur jag gjorde layouten. Jag tog en bild på en polaroid från Google som jag öppnade i photoshop. Där markerade jag det vita och fyllde det med vitt, och samma sak med det svarta. Då har man gjort en egen "mall" till en polaroid och använder sig alltså inte av googlebilden. Sen la jag in en bild på en textur som jag ville ha på den vita delen av polaroiden, så att den såg lite sliten ut. Den trixade jag med färgerna och höll på med tills jag blev nöjd. Sen gjorde jag skuggningar under polaroiden så det ser ut som att den ligger på den vita bakgrunden. Det gjorde jag på blending options på lagret. Pillade lite där tills jag blev nöjd. Ja det var väl det på ett ungefär, svårt att förklara i text. Har i alla fall satt in några dödssynder i denna polaroidgrej och då ser det ut såhär:

De två sista synderna

I söndags fotade jag & Sasha de två sista synderna; vällust och frosseri.
Vällust var jättesvårt att få till känslan på, vilka miner Sasha skulle göra osv. Allt såg bara jättekonstigt ut och jag tycker fortfarande att hon ser för glad ut för att det ska passa vällust perfekt. Men vi höll på jättelänge och jag fick ändå till ett par bra foton.
Lägger ut ett orginal och en redigerad bild av synderna snart

RSS 2.0